De chokoladebrune æg er noget af det, der gør Maran racen til noget ganske særligt. Racen også kendt for den høje kødkvalitet. Franske kilder siger, at kød fra Maran høns har vundet flere priser og kødet er det foretrukne i flere toprestauranter. Så det er ikke sært, at Maran racen er i hastig udbredelse, selvom den endnu er ret ny i Danmark. I Frankrig (og andre lande) kalder man Maran racen for “Marans”. Det henfører til, at racen stammer fra Marans, der er en by nær Atlanterhavet ved La Rochelle (Frankrig).
De brune æg er noget af det, som maran opdrættere arbejder med at sikre gennem selektiv avl. De seriøse maran opdrættere går dog ikke alene efter at få brune æg, men også efter at hønsenes eksteriør lever op til racebeskrivelsen. Se den danske maranklubs fine hjemmeside maranklub.dk for beskrivelse af racen.
Her er et link til en anden interessant hjemmeside omkring Maran med information omkring genetik mv. http://frenchmaransclubaustralia.yolasite.com/notes-on-breeding.php
Der findes mange farvevarianter i Maran. Både hos de store høns og hos dværghønsene. Vi har store Sort Kobber, Sort Sølv og Laksefarvede Gylden Maran.
Vi har importeret rugeæg fra Frankrig, Tyskland og England og også nogle fra Danmark. Alle æg/dyr er købt af entusiastiske maran opdrættere, som er medlemmer af de nationale maranklubber.
Vores Maran i forskellige farve varieteter kan ses på billederne nedenfor.